15 Ağustos 2013 Perşembe

Arakawa Under The Bridge


          2004 yılında yayınlanmaya başlayan hala yayınlanmakta olan aynı isimli mangadan uyarlama; bir anime, drama ve film Arakawa Under The Bridge... Diğer yapımlara oranla farklı, biraz farklı bir hikaye... baya farklı aslında, ilginç bir hikaye... Arakawa adlı bir köprünün altın kendilerine izinsiz küçücük bir kasaba kurmuş bir grup garip insanın hikayesi... Kendini Venüslü sanan bir kız, Kappa sanan bir köy şefi, yıldız maskeli bir rock star, kurdele kafalı bir sebze sever, psikopat sözleri ile insanları dövmekten beter eden bir çiftçi kadın, izbandut kılıklı erkek bir rahibe, samuray berber, papağan kafa ve arı kılıklı sevgilisi, kafaları teneke ile çevrili ikiz kardeşler, çizgi çizmeden yürüyemen eski bir memur ve tüm bunların arasına düşen prestijli bir şirketin kimseye borçlu kalmak istemeyen varisi... Karakterlerin ilginçliğinden hikayenin ne kadar farklı olduğunu anlamamak mümkün değil. Ama asıl ilginç olan bu tarz bir animenin - manganın karakterini hiç değiştirmeksizin oyunculara adapte edilebilmesi...



          Herkesin izleyebileceği bir yapım değil. İlk izlemeye başladığınız da "oyuncular bu saçma şeyi nasıl oynamayı kabul etmiş" gibi bir düşünce bile belirmiyor değil ama oyuncuların dedikleri gibi hikaye ilgi çekici ve komik. Tam bir Japon zevkasının ürünü...Belki de başka hiç bir millette göremeyeceğiniz bir yapım Arakawa Köprüsü Altında...

          İlk animeyi izlediğim için drama daha anlaşılır oldu benim için. Röportajda oyuncular biri "Bir kaç kez izlenildiğinde anlaşılabilecek bir senaryosu var demişti. Kaza ile bir bölümü 2 kez izlemiş bir olarak hak verdim. İlkinde hiç gülmemişken, ikinci izleyişimde kahkahalar atarken buldum kendimi.

          Dizisini izlememdeki en büyük teşvik şu gördüğünüz yeşil şey. Kim o tanıyabildiğiniz mi? İnamayacaksınız belki ama Oguri Shun... Evet, evet o... tekrar tekrar bakmanıza gerek yok. (Benim idrak edişim zor oldu da...:))

          Dizinin bir diğer dikkatimi çeken ismi Shirota Yu... Oguri Shun'un dizinin kadrosunu oluştururken çok emek verdiği gerçekten gözler önünde. Sister rölüne Shirota Yu'dan başka kimse yakışamazdım eminim. Kendisini burada çok sevdim ve çok başarılı buldum. (Ne demiş atalarımız... Büyük lokma yut, büyük söz söyleme. Bir zamanlar itici bulduğum bu adamı şimdi çok sevdiğimi söylüyorum hehe...:))

          Kiritani Mirei sevmeme de neden olan dizinin bütün karakterlerini sevdiğimi ve performanslarını çok başarılı buldum aslında.:))

          Garip bir dizi... Garip ve herkesin sevebileceği ve katlanabileceği birşey olmamasına rağmen katlananların pişman olmayacağının düşünüyorum. Ben sevdim yani. Aslında insan psikolojisi ile ilgili çok şey anlatıyor. Ve ince Japon zekası ile benim gibi çok hakim olamayanların bir kere de anlayamayacağı çok ince esprileri mevcut. Anlayabilinecek esprilerde var, korkmayın, özellikle animede...:))

          Dizinin devamı niteliğinde bir de film çekilmiş. Henüz filmin türkçe altyazılısını bulamadım ama umarım biri sevabına çevirir.:))
           Animenin 2.sezonub çevirisi yarım bırakılmış, oysaki ikinici sezon merak edilen bir çok soruya cevap var. Ama çeviri olmadığı için izleyemedim bende. Bizim topraklarda çok üzerine düşülmemiş ama düşülmesi gereken ilginç bir yapım bence.:))

         Benim sevmiş olmam kesinlikle sizin sevebileceğiniz anlamına gelmez. İllaki izleyeceksiniz önce animeyi izlerim derim.:D

Adı: 荒川アンダーザ ブリッジ / Arakawa Under the Bridge
Türü: Seinen

Anime I. Sezon: 
Bölüm Sayısı: 13
Yayın Tarihleri: 04.04.2010 – 27.06.2010
Yayınlandığı Kanal: TV Tokyo
Anime II. Sezon: 
Bölüm Sayısı: 13
Yayın Tarihleri: 03.10.201026.12.2010
Yayınlandığı Kanal: TV Tokyo
Drama:
Bölüm Sayısı: 10
Yayın Tarihleri: 26.07.2011 - 24.09.2011
Yayınlandığı Kanal: TBS
Film:
Süresi: 115 dk.
Yayın Tarihi: 04.02.2012



Oyuncular:
  • Hayashi Kento / Riku

  • Kiritani Mirei / Nino

  • Oguri Shun / Soncho

  • Yamada Takayuki / Hoshi

  • Shirota Yuu / Sister

  • Katase Nana / Maria

  • Abe Natsumi / P-Ko

  • Tezuka Tooru / Shiro

  • Hiranuma Norihisa / Billy

  • Arisaka Kurume / Jacqueline

  • Tokunaga Eri / Stella

  • Suruga Taro / Son Samurai

  • Sueoka Takuto / Tetsujin Kyodai & Mashika Raito / Tetsujin Kyodai

4 yorum:

  1. Bir iki bölümüne göz atıp bırakmıştım.Sanırım bir şans daha vermeliyim. Yada en doğrusu animesini izleyip diziyi sonradan izlemek olacak. İzlediğim bir kaç bölüm boyunca, 'Burdaki amaç ne?' gibi sorularla beynimi yemiş, Acaba gizli bir konusu varda ben mi anlamıyorum diyerek telaşlanmış, sonradan bırakmıştım. Hımm bu kararımı gözden geçirmeliyim sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk izlediğim de nerelere düştüm ben gibi bir his vardı içimde. Hatta bıraktım bir süre yaklaşık 1 ay sonra kaldığım yerden izlemeye başladım. İşte o zaman önceden izlediğim bölümü tekrar izledim hangi bölümde olduğumu karıştırıp... Bir baktım kendime gülüyorum. :)
      Biterken bile anlayamadım noktalar vardı aslında. Ama oyuncular özel bölümde öyle güzel anlatmışlar ki diziyi, mangayı... Onların bakış açısı ile yaklaşınca, animeye olan sevgimle diziyi de sevdim.
      Keşke animenin 2. sezonu da tam çevirseler diye bekliyorum hatta.:))

      Önce animeyi izleyeceksen 2.sezonun da çevirilen bölümüne kadar izleyip, diziyi izlemeni tavsiye ederim.:)

      Sil
  2. K-DRAMALARDAN SIKILDIĞIM İÇİN SON DÖNEMLERDE SADECE J DRAMA İZLİYORUM KORE DİZİLERİ GİBİ ÇOK GÖSTERİŞLİ ENTRİKALI DEĞİLLER AMA ÇOK SAMİMİ EĞLENCELİ FARKLI DİZİLER BİRAZDA GÖRÜNTÜ KALİTESİ YÜKSEK OLSA :)BU SAYFADA BÖYLE TANITIMLAR GÖRMEK GÜZEL UMARIM DEVAMI GELİR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devamı gelecek... Son bir haftadır JDrama tanıtıyorum sadece. Bende sıkıldım Kore Dizilerinden arada değişiklik güzel oluyor.:))

      Sil